Wellingeby – konceptboende med attityd

1 juli, 2016

Det höga bönformade huset i Vällingby Parkstad – och de två lägre systerhusen har fått namnet Brf Wellingeby. Just Wellingeby är det första namn man har hittat på det som nu heter Vällingby. Kommunens intentioner har varit att tillföra den nya stadsdelen identitet och ett profilhus. Hökerum Bygg tog över projektet dör några månader sedan och har nu kommit så långt i detaljplaneringen att de är redo att lämna in bygglovshandlingar.

– Höghuset blir viktigt som den sista pusselbiten för att det nya området ska kännas färdigt. Det är en ikonbyggnad som vi har märkt är väldigt omtyckt med sin organiska form och böljande linjer, säger Maria Ståhl.

På ett av de lägre husen byggs en stor takterrass som kommer vara vikt för dem som bor i föreningen. De kommer också att ha ett eget gym på entréplan i höghuset. På det andra låghuset blir det solpaneler på taket. I entréplan byggs lokaler för komersiell verksamhet och kontor. Men också cykelförråd och andra gemensamma ytor. Just nu jobbar arkitekter och landskapsarkitekter med justeringar inför bygglovet som ska lämnas in snart.

Hökerum Byggs ambition är att byggstarta under hösten 2016. Säljstarten är tänkt att äga rum i september är det tänkt.  Mäklarna har redan nu många intresseanmälningar och en första prislista för projektet är klar. Eftersom inte allt är till 100 procent klart kan den röra på sig lite. I husen finns allt från små ettor på 32 kvadrat till ett par jättestora våningar på drygt 150 kvadrat vardera. De har 65 kvadratmeter terrass och otroligt fin originalstandard. Där finns fina detaljer som öppen gasspis, bibliotek, flytspacklade betonggolv, liten privat tvättstuga och gigantiska fönsterpartier. Lägenheterna har priser från 2 100 000 kronor till drygt åtta miljoner.

Mer information om projektet finns på www.wellingeby.se