Linden – planerna börjar ta form för 100 nya bostäder i Ulricehamn

29 juni, 2017

Många vill bo i Ulricehamn, det är en av får småstäder som faktiskt växer i Sverige. Vi förstår varför, den här stan har så mycket fint att erbjuda. Nu planerar Hökerum Bygg för nya bostadsrätter i ett helt unikt läge. På samma tomt som Ansgarsgården och den gamla prästgården kommer ett nytt kvarter att växa fram. Det blir bostadsrätter i blandade storlekar runt en gemensam innergård. Vi är långt ifrån klara med planeringsarbetet. Citynära bostäder måste planeras väl, men som det ser ut nu blir det ett kvarter med fem nya byggnader med varierande vånigsantal och både Ansgarsgården och Prästgården kommer finns kvar.  Troligen börjar försäljning av bostäderna runt årsskiftet.

– Vi är långt ifrån i hamn med förslaget men det finns fantastiskt bra potential att göra något riktigt bra på den här tomten. Ambitionen är ett tätt, mysigt kvarter med plats för samvaro och mycket grönska på innergården säger Maria Ståhl, marknadschef på Hökerum Bygg.