Hökerum Bygg presenterar rå betong, gemenskap, operadivor och återvunna dörrar..

11 augusti, 2017

HÖKERUM BYGGS VISNINGSLÄGENHETER I BRF MAGASINET PÅ SVERIGES STÖRSTA BOMÄSSA, VALLASTADEN 2017 I LINKÖPING, VISAR ATT MAN KAN KOMBINERA MODERNT BOENDE MED MILJÖTÄNK OCH GOD ARKITEKTUR DÄR MATERIALEN SPELAR HUVUDROLLEN.

”Betongen är ett oerhört vackert och levande material. Vi har arbetat med den i alla år vi har byggt hus, och kärleken till detta fantastiska material bara växer. Det är också därför den fått ta extra mycket plats i våra hus i Vallastaden”

Orden är Maria Ståhls, som berättar Hökerum Byggs satsning på de fyra visnings / konceptlägenheterna där man låtit alla ytskikt behålla sin levande karaktär. Inga tapeter, färgburkar eller spackelspadar har fått komma i närheten av de råa väggarna och taken! Råheten i matrialet balanseras upp med mycket trä, mjuka färgtoner och inte minst unika detaljer som handplockade, antika dörrar som satts in i de supermoderna lägenheterna.

Visionen var att skapa ett annorlunda boende, men ändå med mjuk, spännande och varm atmosfär där möten med andra människor är självklart. Många av de värden som skapats i projektet har sitt ursprung i villaboendets möjligheter. Arkitekten har därför velat skapa en flerfamiljsvilla. Ett helt möjligt mål med de 14 lägenheter som finns i huset.

”Lägenhetsstorlekarna är väldigt olika för att få en naturlig variation av de boende. Vi ville ha så många människotyper i så många skeden i livet som möjligt. Att få människor att mötas och skapa gemenskap. säger Magnus Ståhl, arkitekten bakom Magasinet 2.

De gemensamma rummen syns i form av simbassäng, vinterträdgård, örtagård med egen odling, en prunkande trädgård med äppellund med långbord. De gemensamma rummen ger ett unikt boende och det skall kännas som att hela huset tillhör ens egna lägenhet. Det kollektiva eller gemensamma rummet skapar en rikedom och trygghet för den enskilda lägenhetsinnehavaren.

Under mässan presenteras fyra visningslägenheter som ”befolkats” av fikitiva karaktärer. Alla med sina unika personligheter. Den sportigt estetiska moderna familjen. En miljömedveten man med hjärtat nära naturen. Vi har den dekadenta operadivan som lever bland fåglar och musik med sina praliner, och det är familjen som älskar trä, och snickrar, täljer och brygger öl i sitt ombonade kök. Nedan följer en beskrivning av Hökerum Byggs hemutställningar.

 

ENERGI & ESTETIK

Möt två kvinnor med kärlek till varandra, sin lilla dotter och till cykelsporten. Vår lilla familj lever livet till 100 procent. Deras val är alltid medvetna – i allt från heminredning till kost. Det vackra cappucinofärgade köket känns lika självklart som balkongdörren i badrummet. Den personliga prägeln finns överallt – inte minst i väggmålningen och de återvunna dörrarna.

NÄSSLOR & NÖRDERI

Här bor Biologi-Benny. Det vi idag kallar ”hållbar livsstil” är för honom en självklarhet. Han lever med enbart vintageprylar – ärvda och köpta för länge sedan. Den generösa takhöjden, de stora fönsterpartierna, askköket och den vackra trätrappan ger rymd och energi till lägenheten. Allt du ser i lägenheten är till salu och kan köpas när Vallastaden 2017 är över.

DIVA & DEKADENS

En livsstil att förföras av! Kanske är det aningen otippat att vår karismatiska operadiva väljer en så stram och återhållsam boendemiljö. Samtidigt är det helt rätt. Här blir kontrasten till alla flärdfulla detaljer desto mer dramatisk. Varenda inredningsdetalj är vintage och allt är till salu. Välkommen in i denna njutbara lilla våning.

HUMLE & HANTVERK

Här bor två hängivna själar med olika intressen och gemensamma barn. Den ene är en man som fullständigt snöat in på den ädla konsten att brygga öl. Den andra är en stark och karismatisk kvinna som jobbar som träskulptör. Tillsammans har de en ljuvlig familj och ett vackert hem med kök i ask och mässing, väggfasta bänkar och en härlig balkong.

 

 

Läs mer i Corren.se