Gjutarens Hus – Nya hus med återvunnet vinnande koncept!

10 juni, 2018

Gjutarens hus – ett välkommet tillskott av bostäder i centrala Halmstad.

– En tredjedel av de 38 lägenheterna bokades redan i samband med den första informationsträffen för Gjutarens hus, berättar Lotten Enander som är projektansvarig säljare på Hökerum Bygg. Hon berättar att det är flest tvåor som är bokade i nuläget.

Det som ska byggas är radhusliknande bostäder. I entréplan finns tvåor med en egen liten trädgård och på våning två och tre byggs etagelägenheter på upp till 147 kvadratmeter.  Det finns ett unikt tillvalspaket för projektet som är tänkt att tilltala personer som önskar ett boende med lite mer attityd. Här kan man välja att ha betongväggarna råa (bara ytbehandlade för att inte vara smustiga), innerdörrarna är återvunna med tydlig patina och kök och badrum har fått lite mer vågat utförande än den traditionellt vita inredningen. Hökerum Bygg ställde ut två uppmärksammade hus i Linköping med samma koncept på Bomässan Vallastaden 2017 förra hösten.

Hökerum Bygg tänker sig att tvåorna kan passa till allt från unga par till ensamstående pensionärer. De stora lägenheterna är tänkta för dem som längtar efter ett centrumnära, bekymmersfritt boende.  Det finns få stora bostadsrätter i centrala Halmstad.

– Vi är många som älskar idén att kunna spendera vår fritid med annat än gräsklippning och renoveringsprojekt, den idén är inte unik för någon speciell åldersgrupp utan här kan både barnfamiljer och pensionärsfamiljer känna igen sig, tror Maria Ståhl.

Brf Gjutarens hus har en planerad byggstart i november 2018. Inflyttningen beräknas ske i december 2019.