Bo med stora balkonger och omtyckt arkitektur

24 augusti, 2018

Efter sommaren sker något nytt i Hässelby Villastad. Bland villorna växer Lillys Kvarter fram, 121 nyproduktionslägenheter i storlekarna 33–106 kvadratmeter med inflyttning sommaren 2020. Samtliga lägenheter har rymliga balkonger och uteplatser, vissa så stora som 40 kvadratmeter.

– Det här boendet passar verkligen gammal som ung – det syns allra helst på de kunder som vi fått in hittills. Perfekt för de äldre som vill ha ena foten kvar i villalivet eftersom det finns en fin innergård och mycket villabebyggelse i kvarteret.

Barnfamiljer blir lockade av närheten till såväl köpcentrum och vårdcentral som förskola och skola. Med bussen tar du dig snabbt till tunnelbana eller pendeltåg och vidare in till Stockholm city. För de yngre har vi riktigt prisvärda smålägenheter på 33 kvadratmeter, berättar Anders Öberg, mäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling.

Det är arkitekterna Kirsh och Dereka som skapat Lillys Kvarter. Med detta projekt nominerades de i arkitekturtävlingen WAN Awards 2017.

Positiv respons
– Vi får väldigt positiv respons på just arkitekturen, många lockas av den. Det blir ett snyggt kvarter insprängt i villabebyggelsen, säger Anders Öberg. Lillys Kvarter byggs av Hökerum Bygg, ett familjeföretag grundat 1968 som omsätter 600–700 miljoner kronor per år.

Hökerum Bygg har nyligen sänkt priserna på Lillys Kvarter för att möta rådande marknadsläge.

– Numera får du en etta här för runt 1.4 miljoner. Det är otroligt konkurrenskraftigt i Västerort och vi har märkt ett ännu starkare intresse efter sänkningen. Nu bokar vi ett par lägenheter varje vecka, avslutar Anders Öberg.

Läs mer om Lillys Kvarter här.