Växthus och odlingslotter på innergårdarna i Ytterby

20 oktober, 2018

Nu tar planeringen fart i Nordtag, Ytterby. Hökerum Bygg bygger 130 av de 440 bostäderna som planeras i det helt nya kvarteret. Därmed är de den största byggherren i kvarteret. -Läget är riktigt bra, lantligt, men bara en kort cykeltur från Ytterbys station, säger Henrik Wästervall som driver projektet för Hökerum Byggs räkning.

Det här är Hökerum Byggs första projekt i Kungälv. Kommunen är expansiv och har en beräknad tillväxt på 1 500 personer per år vilket för att det finns stor efterfrågan på fler bostäder.

– Första etappen av projektet räknar vi med att starta våren 2020. Totalt planerar vi för sju hus med totalt cirka 130 bostadsrätter som det ser ut just nu, berättar Maria Ståhl, Marknadschef på Hökerum Bygg.

På de gemensamma gårdarna finns växthus och odlingslotter samt plats för cyklar och förråd. Huse är placerade så att innergårdsmiljöer bildas där de mindre gårdshusen drar ner skalan. En lugn färgskala och varierade fasaduttryck bidrar till en varierad, trygg boendemiljö.

-Vi lägger stor vikt vid att skapa fina utemiljöer där de som bor får naturliga mötesplatser. Här jobbar vi tillsammans med Arkitekthuset som vi har ett långvarigt och tight samarbete med, berättar Maria Ståhl.