​Hökerum Bygg tar över Brf Norra Missionen i Tranås

15 januari, 2019

Precis innan julledigheten blev det klart att Hökerum Bygg köper bostadsrättsprojektet Brf Norra Missionen i  Tranås av Pålssons Bygg. Det har byggts väldigt få bostadsrätter i Tranås och intresset för moderna, centrala lägenheter med hiss är stort. Redan är över hälften av bostäderna sålda.

– Vi har haft en bra dialog med Pålssons Bygg och de är mycket måna om att kunderna vi redan har i projektet ska bli nöjda. Det ligger självklart även i vårt intresse berättar Linda Ståhl, Projektutvecklingschef på Hökerum Bygg. På grund av en försening i ett annat projekt har Hökerum Bygg möjlighet att sätta igång produktionen av bostäderna i Tranås redan nu i vår. De som redan har köpt en bostad kan därmed se fram emot att flytta in i sina nya lägenheter under år 2020.

Det är Svensk Fastighetsförmedling i Tranås som förmedlar bostäderna. De ser ett stort behov av nyproducerade bostadsrätter i kommunen.

-Det finns väldigt få bostäder till salu. Många vill bo centralt och hiss är viktigt. Det finns inte i de äldre husen, berättar Eddie Downie som är mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

– Nu är det viktigt för oss att kunderna som redan har köpt en bostad i Brf Norra Missionen blir trygga med att vi tar över och driver vidare projektet säger Catarina Viktorsson, säljchef på Hökerum Bygg. Under andra halvan av januari hålls ett informationsmöte med de som redan har köpt. De ännu osålda lägenheterna säljs på samma sätt som tidigare och i februari hålls en säljträff för nya intressenter i Tranås. Hökerum Bygg kommer löpande att lägga ut information om hur projektet fortskrider på sin hemsida. Byggstarten av Norra Missionen är planerad till april, maj 2019.