Hökerum Bygg bygger nytt kvarter i Tumba

12 februari, 2019

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området mellan Harbrovägen och Huddingevägen. Här planeras för en punkthus i olika höjd, de högsta placeras närmas Huddingevägen. Mellan husen blir mycket av grönskan i det nuvarande skogbeklädda området kvar när området är utbyggt.

-Just nu ryms det omkring 550 bostäder i förslaget, berättar Henrik Wästervall som är projektchef på Hökerum Bygg.  Vi planerar för att bygga ut området etappvis. Läget är fint i den branta slänten som idag är svårtillgänglig.

Här blir det nära till matbutik och den nya tennishallen. Området kommer att binda samman kvarteren utmed Harbrovägen med det nybyggda handelsområdet. Nu är detaljplanen för området ute på samråd och runt årsskiftet kan kommunen väntas ha både bygglov och detaljplan färdigt för byggstart. Hökerum Bygg räknar med att ha ett färdigt förslag för området, justerat efter kommunens önskemål, nu i sommar. Försäljning blir aktuell andra halvan av 2019 och byggstarten är beräknad till hösten 2019 eller våren 2020.

-Vi startar med byggnationen av husen som möter upp mot Harbrovägen. Först ut blir ett sjuvåningshus med runt 60 bostäder och ett underbyggt garage i två plan, berättar Henrik Wästervall. Tanken är att det första huset ska rymma en mix av bostäder med 1-3 rum och kök i varierande storlekar. Bostäderna är planerade att byggas som bostadsrätter.

Den starkt sluttande marken gör att husen byggs i suterräng. Mellan husen som möter upp ner mot  Huddingevägen blir det en gemensam innergård.